نکاتی در مورد طراحی و ساخت استخر
۱٫یک قسمت مناسب برای استخر و موتورخانه آن در نظر بگیرید.
بخشی از زمین خود را که دارای موقعیت مناسبی است به طراحی استخر و ساخت استخر اختصاص دهید . استخرها معمولا در حیاط خانه ها مشاهده می شوند و اگر در حیاط پشتی ویلا و یا خانه و ساختمان قرار بگیرند بهتر است.
به دقت در مورد اینکه استخر شما قرار است کجا قرار بگیرد فکر کنید.
طراحی استخر و ساخت استخر در مکان های مختلف ممکن است باعث حذف درختان ، حصارها و … شود و اگر مایل هستید که مجدد این درختان در محیط شما رشد کنند باید برای محل جدید آنها هم فکری کنید.
در کنار این عوامل باید به بودجه خود دقت کنید زیرا طراحی استخر ، سونا و جکوزی و ساخت استخر ، سونا و جکوزی در هر کجای زمین شما نسبت به خانه و موتورخانه بودجه ی متفاوتی طلب می کند.
نسبت به زمینی که دارید شما ممکن است فضای محدودی برای طراحی و ساخت استخر شنا در اختیار داشته باشید . که این بستگی به متراژ ساخت و ساز خانه و ویلای شما دارد.
۲٫یک طرح اولیه برای استخر خود بر روی کاغذ بکشید
به این فکر کنید چگونه قرار است استخر شما به نظر بیاید ، آیا دوست دارید طراحی استخر شما دایره ، مربع ، مستطیل و یا تلفیقی از همه اینها باشد . استخر شنا چقدر عمیق باشد ؟ چند ورودی و خروجی داشته باشد ؟ آیا دوست دارید طراحی استخر شما به گونه ای باشد که ورودی و خروجی مستقل به محیط خانه ، ویلا و یا ساختمان داشته باشد ؟ این نکات بسیار مهمی است که قبل از اجرا پروژه باید راجبش با طراح استخر شنا خود بحث کنید.
بسیاری از استخر شنا خانه ها دارای سایزهای استانداردی می باشند تا کلیه موارد را در طراحی استخر و ساخت استخر های شنا خانگی پوشش دهند ، سایز استخر ها از این قرار است:
۳متر در ۶٫۱ متر و عمق ۱٫۲-۴٫۶ متر ( بر اساس سلیقه صاحب استخر و یا علاقه به استفاده از تخته شیرجه و … )
۴٫۶ متر در ۹٫۱ متر و عمق ۱٫۲-۴٫۶ متر ( بر اساس سلیقه صاحب استخر و یا علاقه به استفاده از تخته شیرجه و … )
۶٫۱ متر در ۱۲ متر و عمق ۱٫۲-۴٫۶ متر ( بر اساس سلیقه صاحب استخر و یا علاقه به استفاده از تخته شیرجه و … )
در آخر این نکته را در ذهن خود داشته باشید که هر چقدر طراحی استخر ، سونا و جکوزی شما پیچیده باشد هزینه زیادی برای ساخت استخر و ساخت جکوزی و ساخت سونا به همراه دارد.
۳٫فنداسیون استخر شنا خود را با بتن بسازید تا اطمینان دو چندانی حاصل شود.
استخر ها عمدتا در ایران به دو نوع بتنی و فایبرگلاس تقسیم می شوند . استخر با سازه بتنی دارای سازه قوی و خیلی با دوام است ولی ممکن است از نظر هزینه کمی برای صاحبان استخر بالا باشد ( قابل چشمپوشی است ) اما بهترین انتخاب برای استخرهای خانگی ، ویلا و ساختمانی است و همچنین بهترین و تنهاترین انتخاب برای استخرهای بزرگ است.
اما در کنار همه اینها توجه به این نکات که استخر بتنی هزینه تعمییر را در طولانی مدت بسیار کاهش می دهد و می توان گفت برای استفاده طولانی مدت اصلا هزینه ای ندارد و همچنین بر روی قیمت خانه شما تاثیر چشمگیری دارد.
۴٫اما نکاتی در مورد استخرهای شنا فایبرگلاس.
استخرهای فایبرگلاس اساسا با یک قالب و فرم به فروش می رسند و شما را در طراحی و ساخت استخر مورد نظر خود محدود می کنند ، استخرهای فایبرگلاس باید به خوبی در محل مورد نظر دفن شوند ، در غیر اینصورت مشکلاتی از قبیل آب بندی استخر و … به وجود می آورند . در آخر این نکته لازم به ذکر است که برای اینکه فایبرگلاس با جنس بهتری داشته باشید باید بیشتر هزینه کنید و به شخص تولید کننده اطمینان داشته باشید اما بتن ، بتن است.
۵٫از اجرا سرخود استخرشنا و حفر چاله استخر و بتن ریزی بدون انجام مشورت با فرد متخصص جدا خودداری کنید.
اجرا استخر به صورت سر ریز یا اسکیمر ، فاصله موتورخانه تا استخر ، اندازه موتورخانه استخر ، انجام کارهای اضافی مانند نصب کرتین ( نصب آبنما استخر ) ، پرده آب و آبنما ، نصب چراغ های دیواره استخر ، لوله گذاری کف استخر ، لوله کشی گریل های استخر ، استفاده از تنظیم کننده سطح آب استخر ( لول لگراتور ) و هزاران نکات ریز و درشت دیگر وجود دارد که همه اینها باید با مشورت پیمانکار با سابقه و خبره استخر شنا انجام شود.